En bra start på sommarlovet

Då har det nu gått tre veckor in på sommarlovet och jag (Ann-Sofie) har det riktigt bra här hemma i Skara. Saknar dock resterande del av dalvikseliten (:. Mitt liv här hemma består av jobb jobb jobb och åter jobb, men det är kul. Medans jag har vart hemma har jag hunnit avverka studenten här i Skara, som är något alldeles speciellt. Sedan blev det en lugn midsommar. Jobbade, så jag ställde upp på att vara chaufför till mamma och pappa på kvällen.  Nu är jag ledig de tre närmaste tagarna. Ska bli riktigt skönt, med en lång ledighet (den längsta på hela sommaren). Då ska jag inte göra så mycket mer än att ta det lugnt och göra allt som är kul. En sväng till Skövde ska det bli imorgon. Till helgen blir dte jobbigen...

Hoppas alla ni andra har det bra där ute :). En återförening med Dalvikseliten är väl dags snart!?! Eller vad säger ni tjejer!?

Ha de gott!

Kramar Ann-Sofie

Midsommar på Björkö..... kommer vi visst ihåg... eller i alla fall delar av den:P

Det hela började med att vi var och handlade tidigt på dagen... här skulle det minsan vankas jordgubbar och grädde i stora lass;) Dagen startade bra och alla var nöjda och glada och medans jag åkte för att hämta Sandra vid färjan började grabbarna och sätta ihop partytältet nere vid vattnet:D Jag och Sandra skulle komma ner senare med maten och vilken chock vi  fick när vi kom....

Tältet var nästan uppsatt.... det hade bara tagit dem 2 timmar och det var nu bara sidorna som skulle monteras upp:D lite lättare sagt än gjort när det helt oväntat började blåsa STORMVINDAR!!!  Det tog några sekunder och sen hade tältet blåst ner:( mitt i hela processen kom det även en regnskur när vi i all hast samlade ihop alla delar, tog med oss maten och spriten och sprang hem till erik... Där blev det sedan grillning och drinkar så det snurrade till ordentligt i knoppen... men trots vårt lilla missöde blev det en lyckad kväll tillsammans med våra närmaste vänner...  vi hade ju liksom jordgubbar o grädde så det kunde ju inte misslyckas liksom:P....

Kan ju dock tilllägga att jag saknade mina elit vänner något kopiöst... är ett stort tomrum i mitt hjärta när inte ni är i närheten;)

♥DALVIKSELITEN= KÄRLEK TILLS DÖDEN SKILJER OSS ÅT!!!♥

Små grodorna...

Hoppas alla eliter å andra kul människor har haft en trevlig midsommar :D Det har i alla fall vi haft (Jessica och dalvikselitens stora fan Johannes). Vi har varit utanför Tranemo i ett fint hus vid stranden hos Emil.. Blev lite fest å massa kul lekar. Bland annat paddlade vi kanot och det blev lite blött... Men ingen hade väl trott att vi, eller rättare sagt Jessica och Basse, skulle klara det utan att välta ;-) Nästa lek var runt knuten.. Johannes löpte runt halva huset.. "Runt knuten var det..." sa han å fortsatte runt husets allra hörn.. Vi stod lite förvånade kvar å tittade efter honom.. konstigt att han inte märkte midsommarstängerna som han var tvungen att hoppa över på vägen.. "Jaha det var här vi skulle vara?!?" kom han tillbaka och sa efter en stund. Sen sprang han iväg efter skorna, som han trodde hade flyttat på sig av sig själva ;-) Det blev två midsommarstänger tillslut iaf.. Jessicas lag gjorde ju självklart den snyggaste ;-) Eller  vi vet inte om man kan kalla dem snygga, men annorlunda iaf :P

Det ryktas att övriga eliter var i Skara, Jönköping och Björkö och firade midsommar.. Skulle ju vara kul att få lite rapporter därifrån oxå :) Fast Emma du kanske inte kommer ihåg så mycket.... Men du skickade ju några kul sms... "Skulle sätta upp ett tält och festa i men det blåste ner så jag sitter o super hemma hos Erik" :P

En trevlig midsommar i efterskott önskar Jessica och Johannes


Sommartider Hej Hej!!

(Melodi: den blomstertid nu kommer)

Den fylletid nu kommer, med lust och fägring stor.
Nu nalkas ljuva kåren, där sprit och kärlek gror.
Där blir då billig fylla, till dig som är student.
Och vi vill kåren fylla, med människor året om!!!!

Till alla er som bett om texten ;-) Blir nog årets sommarplåga :P

image97


Nu drar dalvikseliten på semester. Vi tackar alla trogna bloggläsare och hoppas ni orkar med vårt sommaruppehåll.. Eventuellt kan det komma lite inlägg från olika orter där dalvikseliten håller till i sommar. Och återförenas vi lär ni få läsa om de!!! Om inte annat börjar skolan den 25 augusti kl.9.00 och då är vi laddade för en fullspäckad höst tilsammans, hoppas ni är intresserade om att läsa om de!!! 

Har ni vägarna förbi oss i sommar, är ni alltid välkomna att hälsa på :) Annars får ni gärna lämna en kommentar om vad ni håller hus eller gör för bus :)

GLAD SOMMAR!!!!!

Sista dagen med gänget

Malin droppade av redan i natt och Emma försvann idag på förmiddagen så kvar stod Ann-Sofie och Jessica.. Vad skulle de hitta på? Beachen såklart!!! Vår trogna Therese hängde såklart på och vi lyckades även lura dit bakis-Jonas och Peter.. En mycket trevlig dag med tjöt och roliga historier :)

Efter en dag på stranden tyckte vi at vi var värda en stor fet pizza :D Var ju tvugna att ta farväl av våra pizzabagare :P De skrattade lite åt oss och såg inte ens förvånade ut när vi tassade fram och tog en klubba innan vi gick.. :)

Kvällen avslutades nere på stan.. Glass på Piren med Therese, Johan och urgulliga Tess ;-) Eller vi kanske ska avslöja att Ann-Sofie och Jessica faktidkt avstod glassen ikväll.. de du Christian, det hade du aldrig trott ;-)

image96
Finn två fel :)

Efter glassen visade Tess oss hur fort alla hästar kan rida och Johan berättade hur långt hans pistol kunde skjuta.. Blir kul med vattenkrig i höst ;-) får se om hans pickadoll slår våran.. Vi skjuter 6 meter iaf :D Det har han fått känna på!

Sen bli vi två vilsna själar lämnade i vår ensamhet igen.. Då beslöt vi oss för att gå en promenad i parkeringshuset. Alla 6 våningar gick vi upp, men ingen bil med 003.. Hur långt har du hunnit Johannes?

Nu sitter vi här på balkongen.. Dricker cola, äter chips och skriver blogg. Kan livet vara bättre? Det skulle väl vara ifall två till dalvikseliter kom och gjorde oss sällskap, men då skulle ju inte stolarna räcka så ;-)

image95

Bartömning på kåren?

Kvällen startade med bartömning hemma i kylskåpet.. Sista festen och sista kåren innan sommaren. Kvällen inleddes med 20-årsfest på gamla HLK. Det var vår kära vän Sandra som fyllde år :) GRATTIS på dig!! Det blev en oförglömlig kväll, iaf för oss :D Skönt att du kan bjuda på dig själv! Blev en del frågelekar och andra roliga grejer :P

image90

Vår favorit 20-åring !!!

image91

Therese ska ha en eloge för den snygga tårtan :)

Efter förfesten var det dags att dra vidare.. Började med att Ann-Sofie och Jessica sprang ett halvt maraton på stan. Det var dock dåligt med hejarklackar utmed vägen ;-) Tillslut hittade vi iaf fram med vår pengapung till pressbyran.. "Vi ska ha lotter för hela slanten" Åtta tiolotter blev det, men tro inte att vi van något :( totalt har vi samlat ihop 180 kronor i hittepengar denna våren.. 18 tialotter och bara 10 kronor i vinst.. Det är är till och med lägre än glocalnet, eller vad tycker ni? 

Vi beslöt oss för att dränka våra sorger å köpa en drink.. 67 kronor, kallar ni det bartömning? Så dyrt har det aldrig varit tidigare.. Kvällen lev riktigt lyckad.. Dansade loss med våra klassisar, innebandykompisar och pratade med lte trevligt folk.. De flesta, dock inte alla verkade uppskatta vårt sällskap ;-) Vissa verkade mer bekymrade över att vi hoppade runt som studsbollar.

image92

Klassfoto - eller det var tänkt så , men i efterhand var det ju mest vi med.. men vi skymtar även malin, ida, theres och jonas mage :)

image93
Jocke var glad och stolt när han berättade för emma om allt han lärt dig denna kvällen

image94
Christian lika crazy som vanligt, fast han erkände ju att dalvikseliten inte är så dåliga heller..
"Jag tyckte jag var knäpp, men vad är inte ni?!" (C., Åslew, personlig kommunikation, 4 juni, 2008)

Därefter sloknade vi alla tre.. den fjärde är det mer osäkert med ;-) 

Ännu mer sommar, sol och FÅGELSKIT!

Ännu några dagar på stranden är avverkade och så Här bruna e vi nu:
image87


Igår måndag när vi låg på Vätterstranden skedde det två allvarliga olyckor. Malin låg i skotthålet för bollar och plötsligt sa det PANG! Bollen hade gått rakt i Malins mage och det var ingen dålig smäll. Malin sm sov kvicknade till lite:P. Malin brukar ligga och spänna magen på stranden ;), men denna gången hade hon slappnat av, så det gjorde rejält ont.

Ann-Sofie låg inte i skotthålet för några bollar, men i flygfälltet för några fåglar. Några fåglar flög över oss och den ena var dålig i magen och hade ränneskita opch det hamnade rakt på foten på Ann-Sofie. Hon skriker: AAAAH JAG HAR FÅGELSIT PÅ FOTEN, ATT JA INTE DÖR!!!! HEla situationen räddades upp av Jessica som hade med sig vattenpistolen och pangade hennes fot ren istället. Vad skulle skett utan Jessicas vattenpistol?

När vi kom hem, gick alla hem till sig för att laga lte mat. Jessica sprtang runt halvnaken i korridoren poch mötte grannen. Några minuter senare kanckade det på dörre och där stod grannen. Han sa: Får man ställa en pinsam fråga? Hur länge kokar man frysta grönsaker? Jessica blev helt ställd och svarade tills dom är färdiga såklart. Han frågade sen: Hur vet man det då? Jessica svarade att det skulle han nog märka. Då frågade han istället om man kunde sticka i dom med en gaffel. Det går säkert bar sa Jessica och sen försvann han hem till sig för att fortsätta koka grönsaker. Dagens sämsta graggningsreplik! Nu går inte Johannes säker här längre!

Idag har vi hängt på starnden igen. Denna gången hade vi finbesök från Fristad. Korthårs Lina var här, som har gansak långt hår nu :P. Det blev några lata lugna timmar på stranden och lite skönt bad innan Johan anlände. Då blev läget mer kritiskt i alla fall för honom. Han blev attakerad av vatrtenpistoler, från Jessica och Ann-Sofie, som höll på och sköt för fullt till pangpang låten. EFter en stund blev läget mer kritiskt, då Johan fick tag i Jessica och började släpa henne mot Volleybollplanen, för att kasta henne i sanden. I stista sekund dök Ann-Sofie upp och fick tag i hennes ben och hon var i säkerhet igen. Rätt kul grabb han den där Johan ändå. Men han ska veta att ger han sig på en Dalvikselit, så kommer resten och hjälper till med.

image88

För alla i klassen som sitter och pluggar vill vi bara säga. Vi var färdiga med hela alltet klockan halv elva i morses och drog till stranden, för att få ännu lite mer färg! Hur många av er har hunnit ligga på stranden fem dagar i rad och njutit? HAHA

Ses imorgon, då vi gör sista rycket för den här terminen :) !!!

Sommar, sol och ingen tid att sitta och blogga

Mycket har hänt och sen sist vi skrev. Vi förstår att ni har gråtit stora floder över att vi inte bloggat på länge, men vårt försvar är att det har varit alldeles för fint väder för att sitta inne framför datan.. Jag (Jessica) har precis anlänt till Emmas lägenhet, för en myskväll med eliterna och det första jag möttes av när jag öppnade dörren var Emma som stod och handtvättade. Halvt avsvimmad av chocken samlade jag mig och hon berättade att det hade inträffat en liten olycka. Ann-Sofie hade blivit attackerad av ett värmeljus och hade stearin över hela sig, så det var inte bara linnet som tvättades utan även de håret. Som tur var fick hon låna ett annat linne av Emma och tilläggas kan att detta var inte första gången denna helgen som kläder fick lånas ut.... ;-)

På fredagen ringde klockan alldeles för tidigt. 8.00 satte plugget igång för att sedan kunna åka ner till Vätternstranden vid elva. Vi har kommit fram till att tre timmar är alldeles lagom att plugga, annars kan man bli utsliten och det vill vi ju inte. Och snacka om att man är effektiv när man vet att stranden väntar :-P På beachen blev det volleyboll, bad och sol - helt underbart!!! På kvällen samlade vi ihop ett gäng och grillade på Emmas balkong. Det var Emma, Ann-Sofie, Malin, Jessica, Erik, Robert och Johannes. Ann-Sofie, som innan detta hade berättat för Emma hur trevlig Erik är och hur lätt han är att umgås med ändrade helt åsikt denna kväll. Efter en hellyckad grillning startade han nämligen ett vattenkrig som resulterade i tre klädbyten. En pisseblöt Ann-Sofie, en halvdränkt Jessica och en fuktig Erik. Nu delar Ann-Sofie och Emma åsikt om Erik, han ä'r ett rikitgt kötthuvud ;-)

Lördag: uppstigning tidigt som vanligt för tre timmars plugg på morgonen.. Det är inte alla, som är så ambitiösa på lördagarna.. Hur många i klassen gjorde de?!? ;-) Sol och bad även denna dag och vattenkriget fortsatte, men idag sköt vi på främlingar. Vill ni testa på detta tipsar vi om låten Paper planes med M.I.A, som är väldigt bra att skjuta till.

image83

Antar att ni själva kunde lista ut att det blev grillning på kvällen och sedan Rix FM festival. Linda Bengtzing skulle spela men jisses vad många förband den tjejen hade ;-) Var nära att vi gav upp innan hon äntligen kom. Men hur svårt kan det va? det var värt all väntan..

image84


Därefter blev det en tur på stan och vem sprang dalvikseliten på om inte vår egen Peter Siepen. KLart vi fick ta en bild med Jönköpings hetaste grabb för kvällen :-D

image85

Sen var det dags för tivoli!!!! Emma rusade till chokladhjulet och efter en stund hör man en helt förvånad röst: "du skojar?????" Emmas ögon blev större än någonsin när grabben gav henne en 2 kg Schweizernöt. "Jag som aldrig vinner på sånt här" var de enda orden hon fick fram :-D

image86

Glad i hågen fick hon, Ann-Sofie, Sandra och Erik för sig att de skulle åka karuseller. Något de senare kom att ångra.. Första kommentaren när de kom av var att "detta var ju en billig fylla, det snurrar som bara den".. En bussresa senare var baksmällan redan där. 6 minuters busstur kändes som en evighet. Hade vi andra inte vetat om de hade vi trott att de var aspackade hela bunten, särskilt Emma, som vinglade av bussen och började hulka..Inga fler detaljer.. ;-)

Söndagen tog vi ledigt från plugget.. Vi har sovit länge å bara slappat hela dagen,.. Det var efterlängtat. Är det någon som undrade om det åskade eller var jordbävning på vätternstranden idag kan vi meddela att det inte är någon fara. Det var bara två utslagna eliter som låg och sov och snarkade ikapp!


Ett extra tillägg: Vi har haft terapi för Ann-Sofie denna helgen och tränat henne på att vara i närheten av bollar (hennes största fobi).  Men efter tre soldagar jämte volleybollplanen och en boll i huvudet är hon nu redo att testa  på att spela själv imorgon.. För alla som vill se  nåt kul, kom till vätternstranden någon gång efter elva imon, för först ska vi hinna plugga lite ;-)

RSS 2.0