Ingen vila på semestern inte...

Nu var det vår (Johannes och Jessicas) tur att ha semester.. Lite tid och mycket att göra så det blev några fullspäckade dagar :) På lördagen började jag (Jessica) resan. Första stoppet blev i Moghult, där jag lite diskret hade bjudit in mig själv på lunch.. Passade även på att plocka upp Johannes och vi började med en tur till Karlshamn och Östresjöfestivalen.. Inget vidare drag, men fint väder så vi njöt i fulla drag ändå ;-) Därefter vidare till stugan i Trummenäs.. Ett måste med en tur dit varje sommar :P 

Söndagen begav vi oss in till Karlskrona för att testa en fartygssimulator.. Blev en tur i Göteborgs hamn med stridsfartyg! Så om ni har vägarna förbi Gbg och tycker det saknas nåt, är det antagligen vi som har råkat skjuta å bomba lite ;) Det var faktiskt rätt häftigt, men man blev allt lite sjösjuk... :P Därefter gjorde vi dagens goda gärning då vi skänkte några mynt till Rosenbom.. Får ju passa på med lite kultur på semestern oxå ;) Dagen avslutades med två rundor på minigolfbanan.. Den första blev (tro det eller ej) oavgjord! :D Fast nästa vann golfproffset såklart, å tur var kasnke det...

    

På måndagen passade vi på att hyra kanot och paddla i Ronnebyån.. Riktigt roligt, fast lite jobbigt när vi fick motvind på tillbakavägen.. Till Johannes stora förvåning lyckades jag vara så still hela tiden att kanoten inte välte :P Dessutom fiskade vi lite och fick upp två abborrar :D Fastän jag å pappa fiskade en del när jag var liten var detta faktiskt första gången jag fick napp!

På Tisdagen tog vi igen oss lite och solade, men inget bad för det blåste å var alldeles för kallt vid havet. På kvällen blev det bio, den nya Narniafilmen.. Kan vi verkligen rekommendera! Onsdagen var det dags att bege sig hemåt igen för några timmars jobb på torsdagsmorgonen.. Hann med att slå några bollar på rangen innan vi åkte och sen blev det ett stopp i Växjö för lunch och ett i Rydaholm för att kunna bada å spela lite yatzy... Ska inte säga vem som vann, det är oviktigt.. ;-)

På torsdagen passade vi på att gå på torsdagskvällen i Borås.. Rydell & Quick spelade och de filmade så alla som vill se oss får köpa deras jubileumsdvd nästa år ;-) (Vi står ganska långt bak till höger så ni vet var ni ska spana :P) Idag, fredag har vi varit i Göteborg.. Började med naturhistoriska riksmuseet för att spana in ett fullgånget siamesiskt tvillingfoster i konservburk.. Var min syster som hade varit där å sett de å berättat om de och det var lika äckligt som det låter.. Är det verkligen tilåtet undrar vi? Därefter blev det ännu lite mer golf, äventyrsgolf denna gången.. var faktiskt ganska kul tillslut... Fast i början var jag riktigt sur och frustrerad när bollarna inte gick dit jag ville.. :P Hann även med en sväng på universeum.. Där hittade vi nemo, gick en sväng i regnskogen och lekte bland barnen på experimentavdelningen :) Kände oss som två jättar bland alla dvärgar :P

  

Imon ska vi till stranden å steka.. Framsidan för Johannes del för baksidan har fortfarande en fin nyans av falu rödfärg ;-) Tjoho pusselipuss!

"Stockholm i mitt hjärta..."

Nu är jag (Ann-Sofie) hemma igen efter en liten semestertripp till Stockholm. SKönt att komma hemmifrån lite och vara ledig från jobbet.

Dag 1: Tidig uppstigning för att sätta sig på tåget mot Stockholm. När vi hade kommit dit kl 11 gick vi till hotellet för att lämna väskorna. Skönt att bo på hotell mitt i centrum :).
Efter det åkte vi ut till söder för att äta lite lunch. Eftermiddagen spenderade vi i representationsvåningarna på slottet. Dessa våningar kan jag nog aldrig få för mycket av :P. vi han även med att ta en fika i gamla stan, där jag och mamma fick rädda barn :P. Var en liten pojke som försvann från sina föräldrar. Ingen hittade pojken och familjen blev ganska desperata. Efter ett tag kom det ut en liten pojk från toaletten. Han hade blivit akut nödig och gick på toa. Som tur var slutade det hela lyckligt i alla fall. På kvällen gjorde vi ett besök på Skansen för att titta på allsången. Var egentligen därför vi åkte till Stockholm. Var en kul upplevelse men inget jag längtar tillbaka till. Ljudet var dåligt och man såg dåligt. Helt enkelt bättre att sitta hemma i tv-soffan coh titta. Där hör man och ser mycket bättre.Anders Lundin


Dag 2: Blev det först en härlig frukost på Scabdic Sergel Plaza. Sedan gick vi och strosade runt på Östermalm, bland det lite finare folket. Helt plötsligt möter vi Maggnus Uggla!!!! Klart det bästa den dagen :). Jag kastade mej över telefonen och sms:ade Jessica :P. Men Jessica var inte lessen för att du inte fick se honom, vi får ju chansen i augusti tillsammans:P. Sedan blev det lunch i gamla stan och där efter tågresa hem. Nu ska jag vila fötter och ben ett par dagar, för de är alldeles ömma efter allt vi har gått.

Magnus Ugglas rygg längst till höger!


Gamla stan

Första dagen vi var i Stockholm höll busstrejken på. Då var stockholm en helt annan stad. Jag gillar Stockholm bättre utan bussar. är mycket lugnare och skönare då. Det var synd strejken inte höll på dagen efter med :P.

Lite ändring

Jag tog mig friheten att ändra lite på designen på vår blogg. Dock är den långt ifrån klar. Det ska vara bättre bilder i headern och sen ska i princip resten också ändras :P.. men den gamla kunde helt enkelt inte vara kvar tills dess.
Så nu vet ni de : D Håll till godo!

Malin

Sommarens kanske viktigaste inlägg :)

Idag har det äntligen hänt!!! Halva dalvikseliten har återförenats :D Ann-Sofie och Jessica har haft en heldag i underbara Fristad :P När Ann-Sofie hade anlänt började det med massa kramar och skvaller om allt som hänt sen sist vi sågs.. Mycket händer ju på en månad.. Det sista oklarheterna ska vi försöka reda ut nu efter lite spaningsarbete på facebook ;-) Därefter tog vi en promenad, för att sedan gå hem och göra iordning lunchen..


"Söta som bär vad är de å ha, lite annorlunda är inget fel å va..."

På eftermiddagen bar det iväg till stranden :) Vi är ju inte som andra 20-åringar, utan vi har ju barnasinnet kvar.. Därför satt vi inte stilla i solstolarna hela dagen utan byggde ett fantastiskt fint sandslott :P Barnen kollade lite konstigt på oss, men vem bryr sig :P

Allén fram till slottet Flaggan i topp å kanonerna laddade
 Kung apa af Sävensjön


Tips till er som ska bygga sandslott i sommar:
1. Packa ner spade och hink... Det hade ju vi missat..
2. Kolla underlaget.. För mycket vatten blir inte bra..
3. Använd lagom fuktig sand för bästa resultat
4. Smörj in er noga, solen tar hårt i vattnet..
5. Ligg på knä, annars blir det mycket sand i brallorna (ta med knäskydd om ni har ömtåliga knän)
6. Ha koll på sandslottet när det är klart,.. Det finns risk att hemska ungar attackerar det!!!! (som tur var vågade de inte röra vårat)

Nu ska vi grilla hamburgare.. Simma lugnt! å kommentera lite mer så vi får höra vad ni gör :)

RSS 2.0