Skogens guld

Efter ett par timmars plugg, bestämde vi oss för att ta en lång promenad. Den blev mycket länge än vi tänkt oss och mycket mer spännande.

Den första personen vi mötte var Hanky Panky som hade cyklat hela vägen uppför backen.. Vi tänkte fråga ut honom om brandlarmet som gick på Dalvik i helgen. Hyresvärden har ilsknat till och ska nu göra allt för att reda ut vem som ligger bakom terrorattentatet. Vi tänkte hjälpa till genom att förhöra Hanky Panky. Men han är ju lika snäll som en hundvalp (fast inte lika busig) så han skulle ju aldrig göra nåt sånt.. Fast istället berättade han att hans kompis Lars var en av de huvudmisstänkta.. Han hade blivit uppringd av hyresvärden och förhörd.. Konstigt tyckte Lars som befann sig i Linköping och inte hade någon aning om vad som försegick på Dalvik.

Därefter traskade vi vidare och nästa grej vi mötte var ufon trodde vi, men så fel vi hade. Vid en närmare anblick såg vi att det var rullande barn på mage. Vi fortsatte förbi barnen ut mot landet. Jessica hade med sig en påse så att vi skulle kunna plocka svamp... Jakten på en skog började. Vi gick och gick och gick. Skog såg vi, men det var hagar med djur där, så vi vågade inte sätta fötterna där. Efter en stund började Jessica bli orolig att vi skulle tappa bort oss och gå vilse. Ann-Sofie behöll lugnet och försökte förklara för Jessica att det inte var någon fara, utan att vi skulle komma hem säkert om vi bara följde vägen. Jessica var ändå lite sur att hon inte fick gå i sin skog hemma. Efter ca en timmas promenad, kom vi till Hissingsängen och vi hade inte långt hem. Vi tog stigen brevid skogen som vi gått på så många gånger tidigare. Envis som Jessica är så skulle hon titta in i skogen på de gula löven. Men det var inga gula löv det växte KANTARELLER där!!! Helt klart värt en och en halv timmas promenad!! Fast det hade ju räckt med en promenad på fem mminuter för det var ju faktiskt den skogen Jessica ville gå till från allra första början.. Men varför gräma sig för de? vi är ju hälsoiter som älskar fysisk atktivitet :D

Nu väntar iaf smörstekta kantareller på valjes grova bröd och bakmamma Emmas goda chokladmuffins till efterrätt.. Antar att det är många som är lite avundsjuka ;-)


Emma hittade massa kantareller


De här lämnade vi som tur var ifred

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0